FacebookTwitterLinkedIn

Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, a declarat că situaţia deceselor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon trebuie lămuită cât mai curând, iar rudele pacienţilor şi opinia publică trebuie să afle tot adevărul. Cătălina Poiană a făcut apel la pacienţi să aibă în continuare încredere în actul medical, întrucât există foarte mulţi profesionişti în domeniu.

Cătălina Poiană: „Opinia publică trebuie să cunoască tot adevărul în cazul de la Spitalul Sfântul Pantelimon, aşa cum este firesc în orice altă situaţie. Familiile pacienţilor trebuie şi vor afla adevărul şi întreaga situaţie trebuie să se lămurească”, conform News.ro.

Medicul a spus că „avem foarte mulţi medici profesionişti desăvârşiţi”.

Cătălina Poiană: „Avem colegi medici recunoscuţi la nivel internaţional, avem «buni medici» şi din acest motiv situaţia nu trebuie să se interpreteze, ci trebuie clarificată şi nu trebuie să se aducă un minus la nivel de încredere şi al percepţiei raportat la menirea de a fi medic, un minus pentru profesioniştii din domeniul medical în ansamblu. Medicul este profesionistul care protejează sănătatea şi salvează vieţi.”

Mai multe autorităţi au deschis anchete la Spitalul Sfântul Pantelimon, după acuzaţii potrivit cărora mai mulţi pacienţi au murit, în doar câteva zile, în Secţia ATI, din cauza reducerii unui medicament.