FacebookTwitterLinkedIn

Pe termen mediu și lung, societatea națională „Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea” intenționează să investească  aproximativ 10 milioane de euro pentru achiziționarea unui abator de sacrificare a animalelor, a unei fabrici de procesare legume, dar și pentru un magazin concept propriu Casa Unirea.

„Este multă cerere la export și de ce să dăm animalele în viu și să nu le sacrificăm? În ultima perioadă mai mulți miniștri ai Agriculturii au fost interesați de produsele românești, iar ultimele două vizite de la Ministerul Agriculturii au fost ale miniștrilor din Iordania și Maroc. Într-adevăr, există un interes foarte mare pentru animalele vii, dar și pentru carne și de aceea este păcat să dăm animalele în viu când putem să le dăm sacrificate, respectiv cu valoare adaugată mai mare. În plus, am putea valorifica și lâna, având în vedere că s-a semnat un contract de finanțare pentru construcția celei mai mari fabrici de lână din Europa, la Vitomirești în județul Olt. De asemenea, intenționăm să cumpărăm și o făbricuță de procesare pentru legumele de calitatea a II-a și a III-a și, nu în ultimul rând, lucrăm deja la un magazin concept al Casei Unirea”, a declarat directorul general al societății, Mariana Cotoi, scrie Agerpres. 

Aceasta a precizat că suma preconizată pentru aceste investiții nu va depăși 10 milioane de euro și va fi alocată din veniturile proprii, dar nu exclude posibilitatea de a atrage și fonduri europene.

Casa Unirea a încheiat anul 2022 cu un profit brut de peste 2,1 milioane de lei. Pentru 2023, Casa Unirea mizează pe venituri de peste 19,1 milioane de lei, cu 413% mai mult față de anul trecut, când a raportat peste 4,6 milioane de lei.