FacebookTwitterLinkedIn

Regatta Imobiliare vă oferă spre vânzare un imobil aflat chiar în inima orașului Brasov, pe strada care se învecinează cu zidurile Cetății Brașovului. Brașovul este un oraș unde istoria, cultura și arhitectura sunt elemente care te vor surprinde la tot pasul.

Imobilul disponibil spre vânzare se află pe strada Castelului, pe latura de Est a Cetății Brașovului. 
În această clădire a locuit Andrei Mureșanu, poetul care a creat nemuritoarele versuri ale Imnului Național al României, “Deșteaptă-te, Române!”

De altfel, în apropierea clădirii, se află Muzeul Casa Mureșenilor, înființat în anul 1968, ca urmare a donației făcute de urmașii familiei Mureșianu și unde se află astăzi documente și manuscrise legate de istoria Imnului Național. 

Pe lângă valoarea sa istorică, proprietatea beneficiază de o locație unică, fiind amplasată la doar câteva minute de Cetatea Brașovului. 
Cetatea Brașovului este unul dintre principalele puncte de atracție din Brașov, fiind una dintre puținele cetăți medievale din Europa care este încă locuită pe vechile amplasamente.

O parte a clădirilor de pe strada Castelului sunt construite în secolul al XVIII-lea. Clădirile aparțin tipologiei central-europene construite în front continuu, cu deschidere îngusta la stradă. 

Imobilul prezentat astăzi este dispus S+P+1E+M+Pod, are teren în suprafață de 1719mp, suprafața construită 2200mp și o amprentă la sol de 398.34mp. 
Ceea ce îl face unic printre imobilele din zonă este dublul acces, atât din strada principala, cât mai ales accesul din spatele proprietății de unde, printr-o pasarelă, se poate ajunge direct în zona de promendă de sub Tâmpa. Zona este renumită pentru activitățile recreative și plimbările în natură, direct la marginea pădurii. 

O serie de elemente originale ale clădirii sunt păstrate.  Corpul principal, și cel mai vechi, este conceput în stil clasicist. Faţada principală către strada prezintă bosaje care marchează limitele fațadei, ancadramente plate la ferestrele din parter şi din etaj, mici cornișe, glafuri profilate, parapeţi cu cartușe la fiecare fereastră și cornișă profilată. 
Cursiva de la etaj și scările de acces în clădire mai păstrează încă balustradele din fier forjat originale.

Subsolul este format din două spații acoperite cu bolți cilindrice, amplasate la nivele diferite de călcare. 
Parterul clădirii păstrează încă forma originală cu adăugirea unor pereţi de compartimentare. Accesul în zona cea mai veche la camerele orientate către stradă, care constituie un apartament, se realiza de la nivelul terenului din curte. 
Etajul păstrează aceiaşi configurație cu cea din parter, două apartamente situate în lateralele scării.
Mansarda – este amenajată ca trei apartamente, două către stradă și unul către curte. 

Imobiul deține un proiect de reconsolidare și reconstrucție pentru transformarea sa în apart-hotel, fapt care îi sporește valoarea.