FacebookTwitterLinkedIn

Administrația SUA a anunţat că pregăteşte noi sancţiuni împotriva Rusiei prin coordonare cu aliaţii europeni şi a avertizat asupra unei ofensive ruseşti de amploare în estul Ucrainei.

Casa Albă se aşteaptă ca Rusia să-şi repoziţioneze trupele în Ucraina, cu intenţia de a-şi concentra atacurile împotriva estului ţării.

Jake Sullivan, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională: „Rusia îşi repoziţionează forţele pentru a-şi concentra operaţiunile ofensive în estul şi în părţi din sudul Ucrainei, mai curând, decât să atace majoritatea teritoriului.

Toate indiciile sunt că Rusia va urmări să încercuiască şi să copleşească forţele ucrainene în estul Ucrainei. După retragerea forţelor ruseşti din Bucha, de la nord de Kiev, a devenit şi mai clar că acestea au comis crime de război. Am concluzionat deja că Rusia a comis crime de război în Ucraina, iar informaţiile din Bucha vin cu mai multe dovezi ale crimelor de război”, conform RRA.

Ceva mai devreme, președintele american Joe Biden a declarat despre Vladimir Putin:

„Este criminal de război. Trebuie să adunăm toate detaliile pentru a-i intenta proces pentru comiterea de crime de război”.