FacebookTwitterLinkedIn

Câteva criterii care să ajute părinții în alegerea unui cărucior?

Căruciorul reprezintă una din principalele achiziții făcute de părinți înainte de nașterea copilului. Fiind un produs esențial, acesta trebuie să îndeplinească standarde riguroase de siguranță.

Șasiul căruciorului trebuie să fie solid, dar cu greutate cât mai redusă și să permită o manevrare facilă. Plierea ușoară și cu o singură mână este esențială pentru orice părinte. Roțile din față trebuie să fie pivotante 360°, iar funcția de blocare a acestora pe direcția de mers aduce un plus de confort atunci când vă plimbați pe suprafețe denivelate. Toate cele 4 roți ale căruciorului dotate cu suspensii asigură confortul și protecția coloanei vertebrale a celui mic.

Partea sport a căruciorului trebuie să ofere opțiuni de înclinare, cu spătarul în poziție verticală, înclinat la orizontală sau în orice unghi de înclinare aflat între cele două poziții. Poziția orizontală este recomandată pentru nou-născut și ideală pentru un pui de somn al micului pasager. Suportul pentru picioare reglabil asigură confortul total. De asemenea, căruciorul trebuie să fie prevăzut cu centuri de siguranță în 5 puncte.

De ce contează materialele din care este confecționat căruciorul?

Pornind de la faptul că mămica trebuie să poată ridica și transporta căruciorul, șasiul acestuia trebuie să fie fabricat din aliaje ușoare precum aluminiu, pentru a asigura o greutate cât mai redusă. Capotina de soare fabricată din material rezistent la intemperii și cu protecție UPF 50+ este un element foarte important al căruciorului. De asemenea, prezența ferestrelor din plasă incluse pe capotină asigură crearea unui flux de aer proaspăt în zilele călduroase de vară și permit mamei să supravegheze bebelușul din cărucior.

În cazul șezutului, este foarte important ca materialul textil să poată fi ușor de curățat atunci când se produc mici accidente și să permită detașarea husei pentru igienizare corespunzătoare.

Roțile pline nu fac pană niciodată. Materialele precum EVA sau cauciucul sunt rezistente la perforare, asigură o rulare lină și elimină zgomotul în mers pe diverse suprafețe.

La ce detalii să fim atenți pentru siguranța micuțului în cărucior?

Alegeți un cărucior ușor de pliat cu bebe în brațe, pentru confortul și siguranța amândurora. Verificați ca centurile de siguranță să fie reglabile și cu sistem de închidere care să nu fie ușor de deschis de cel mic. Asigurați copilul în centuri la fiecare călătorie, evitând alunecarea acestuia în timpul mersului. Cu un coș de cumpărături mare eliminați nevoia de a agăța sacoșe sau genți de mânerul căruciorului, acest lucru ducând la destabilizare și risc de răsturnare. Accesorizați căruciorul doar cu produse recomandate de producător. Asigurați-vă că frâna este ușor accesibilă și utilizați-o ori de câte ori vă opriți pe drum.

Prin ce se distinge noul cărucior Bugaboo Fox 5? Cu ce avantaje vine în plus față de modele precedente?

Bugaboo Fox 5 aduce și mai multă ușurință în utilizare. Cu o singură mână reglați ghidonul, înclinați spătarul, desfaceți centurile, pliați și manevrați căruciorul. Designul unic al șasiului este conceput pentru a vă oferi control total. Cu Bugaboo Fox 5 aveți manevrabilitate de neegalat, fără efort, ușor de împins cu un deget! Extindeți capotina de soare și suportul pentru picioare și obțineți un plus de 10 cm lungime, pe măsură ce copilul crește. Cu Fox 5 aveți un coș de cumpărături mai încăpător datorită clapetelor extensibile și noi puncte de atașare pentru Wheeled Board Bugaboo, pentru mai mult spațiu. Detaliile premium Bugaboo Fox 5 vor întoarce privirile oriunde ați merge.

Cum putem face bine, cumpărând un cărucior creat din materiale reciclabile?

Căruciorul Fox 5 respectă angajamentul Bugaboo „Push to zero”, zero net până în 2035! Fiecare element al căruciorului este conceput pentru a reduce cât mai mult impactul asupra mediului. Este realizat din materiale 100% bază bio, ceea ce înseamnă că amprenta sa de CO2 este cu 20% mai mică decât dacă ar fi fost fabricat cu materiale plastice convenționale. Astăzi, Bugaboo Fox 5 are aceeași amprentă de CO2 ca și 325 km parcuși cu o mașină medie alimentată cu benzină. În plus, este livrat fară emisii de carbon – expediat din propria fabrică, prin transport de marfă maritim neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Câteva cuvinte despre filozofia Bugaboo și promisiunea brandului pentru viitor?

Alegerile conștiente au fost întotdeauna în ADN-ul nostru. Bugaboo aduce schimbarea către un viitor mai sustenabil, inovație care schimbă jocul și reciclează deșeurile de origine vegetală pentru a le oferi o nouă viață. Este un pas de hotar în călătoria noastră pentru a reduce impactul asupra mediului și a construi un viitor mai bun pentru noi toți. Ca parte a obiectivelor noastre de sustenabilitate, vom începe să folosim țesături 100% reciclate pentru cărucioarele noastre până la sfârșitul anului 2023.

Căruciorul Bugaboo Fox 5 este disponibil și în România! Poate fi comandat online pe erfi.ro  sau îl puteți achiziționa din showroom-ul Bugaboo, situat pe Splaiul Unirii 47, București.

Informații oferite de dr. Alice Dona-Mitu, doctor în științe medicale, specialist în siguranța copilului