FacebookTwitterLinkedIn

Retailerul cora iese de pe piața din România, iar magazinele sale vor fi preluate de gigantul Carrefour.

Informația apărută „pe surse” susține că gigantul Carrefour va prelua operațiunile din România ale retailerului cora în cadrul unei tranzacții ce va avea loc săptămâna aceasta, potrivit ZF.

În urma acestei tranzacții, practic, cora va părăsi piața de retail din România.

„Nu comentăm în acest moment această informație”, au declarat pentru Forbes România reprezentanții retailerului cora România cu privire la acest subiect.

Contactați de Forbes România, oficialii gigantului Carrefour au subliniat însă că în cel mai scurt timp vor oferi poziția grupului în ceea ce privește această posibilă tranzacție.

În 2021, cora România a raportat o cifră de afaceri de 1,55 de miliarde de lei, cu 5% mai mică decât cea realizată în 2020, devenind astfel singurul retailer aflat pe minus în al doilea an de pandemie. În ceea ce privește pierderile nete ale companiei, acestea au fost de 43 de milioane de lei, faţă de 4,8 milioane de lei profit net raportat în 2020.

De cealaltă parte, avansul din România al gigantului Carrefour, cel mai mare retailer european și numărul trei pe piața comerțului alimentar din România, ca grup, este cel mai mare din Europa. Francezii au vândut pe plan local mai mult decât au vândut pe piața din Polonia unde au mai multe magazine. Rezultatele consolidate ale grupului Carrefour România indică o creștere a cifrei de afaceri în termeni comparabili de 2% în 2021 și o valoare totală de peste 2,35 miliarde de euro.

Brandul Carrefour operează în România prin 4 entități juridice: Carrefour Romania SA – Carrefour Hypermarket, ce a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 9,4 miliarde de lei în 2021, Artima SA – Carrefour Market și Express, ce a raportat o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de lei în 2021, Columbus Operational – Carrefour Market și Expressm, cu peste un miliard de lei – cifră de afaceri în 2021 și Supeco Investment SRL, ce a înregistrat în același an, afaceri de peste 623 milioane de lei.

Știre în curs de actualizare