FacebookTwitterLinkedIn

Oficialii retailerului francez au anunțat că au ajuns la un acord cu grupul spaniol El Corte Ingles pentru a cumpăra 47 de supermarketuri și magazine de proximitate marca SuperCor.

Tranzacția are o valoare de 60 de milioane de euro, în aceasta fiind incluse și datoriile rețelei de magazine din Spania, notează Reuters.

Reprezentanții Carrefour au precizat că această achiziție îi va diversifica retailerului rețeaua și amprenta geografică din Spania.

Magazinele achiziționate sunt amplasate în regiunile Madrid, Catalonia, Andalucia și Comunidad Valenciana. Carrefour intenționează să convertească magazinele achiziționate în magazine de tip Carrefour Market, Carrefour Express și Supeco.

În luna iulie a acestui an, grupul Carrefour a raportat o creștere de 11,2% a vânzărilor comparabile în primul semestru, în condițiile în care numai în trimestrul al doilea vânzările comparabile au crescut cu 10,3% în ritm anual.

Cu o rețea multiformat de peste 14.000 de magazine în aproape 40 de țări, Carrefour este unul dintre jucătorii principali, în domeniul retailului alimentar, la nivel mondial. În 2022, Carrefour a generat vânzări de 90,8 miliarde de euro.