Cautare
, Contributor

Travel |
|

Care sunt cele mai căutate staţiuni de pe litoralul românesc

Aurelian Marin, noul preşedinte al ANAT, a explicat în cadrul unei conferinţe, de ce litoralul românesc este tot mai căutat şi care sunt staţiunile cele mai căutate de către turişti.
Aurelian Marin (Sursa foto: anat.ro)

„În Mamaia nu mai găseşti locuri de cazare perioade foarte mari de timp. Cam 6-7% dintre turiştii care ar vrea să stea în Mamaia nu îşi găsesc cazare”, a spus Aurelian Marin, preşedintele ANAT.

Dacă Mamaia este staţiunea cu cel mai ridicat grad de vânzări, circa 50% din vânzările agenţiilor de turism mergând spre această destinaţie, pe locul al doilea ca valoare a vânzărilor este Eforie Nord, urmată de Saturn. „Sudul litoralului românesc rămâne, în continuare, destinația de vacanță favorită pentru familiile cu copii. Avem și pe sud hotelieri care au investit și multe hoteluri de 2 stele au fost clasificate, acum, la 3 stele. De asemenea, un număr semnificativ de hoteluri care au fost închise se deschid anul acestea la 4 stele, ca urmare a investițiilor în dotări și modernizări”, a explicat Aurelian Marin.

Litoralul românesc începe să devină atractiv şi pentru români care au cumpărat, până în prezent,pentru sezonul 2015, cu 25% mai multe vacanțe în perioada de early booking pe litoralul românesc comparativ cu anul trecut.

Şi ponderea turişilor străini este aşteptată să crească. „Există estimări de creștere semnificativă a turiștilor străini pe litoral, cei mai mulți din Polonia și Israel. Unul dintre impedimentele cu care ne confruntăm este menținerea TVA de 24% pentru agențiile de turism, în timp ce în Bulgaria acestea plătesc 9%”, a mai explicat președintele ANAT.

Aurelian Marin a mai precizat că în afara litoralului, cele mai cerute destinaţii sunt Delta Dunării şi staţiunile balneo.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii