FacebookTwitterLinkedIn

Aceasta este concluzia unui studiu realizat de către brokerul de asigurăriMediHelp Internațional. Reprezentanții companiei au comparat sumele lunare plătite de români către CNAS și primele lunare plătite pentru o asigurare privată de sănătate.

Aflați mai multe informații despre businessul medical al familiei Fiterman.

Studiul demonstrează faptul că taxele lunare medii plătite de cetățenii români către fondul național de sănătate sunt de aproximativ 200 de lei, luând în considerare un venit mediu brut de puțin peste 2.000 de lei (după cum se menționează în Legea Bugetului Asigurărilor Sociale din 2012 publicată în Monitorul Oficial).

Această contribuție lunară le oferă românilor acces la spitale de stat și îngrijire medicală în România, însă nu acoperă servicii complete în clinici sau spitale private, după cum a anunțat recent Ministerul Sănătății.

Pe de altă parte, o primă de mai puțin de 100 euro/lună (aproximativ 400 RON/lună) plătită pentru o asigurare medicală privată oferă acces la servicii medicale în clinicile și spitalele din întreaga Europă. Asigurarea acoperă și tratamentul cancerului sau operațiile de transplant, precum și teste importante precum tomografie computerizată, rezonanță magnetică sau Pet Scan.

Afla cine sunt italienii care au investit 40 de milioane de euro în Spitalul Monza din București

Comparația din cadrul studiului a fost făcută luând în considerare informațiile furnizate de  Legea Bugetului Asigurărilor Sociale pentru 2012 publicată în Monitorul Oficial la sfârșitul anului 2011 și valoarea unei asigurări medicale cu acoperire europeană pentru adulți de până la 40 de ani. 

MediHelp Internațional este cel mai important furnizor de asigurări private de sănătate din Europa Centrală și de Est și este prezent pe piața din România începand cu 1999. MediHelp Internațional este manager de distribuție al BUPA International în Ungaria, România și Bulgaria. În parteneriat cu BUPA International, MediHelp îmbină cu succes Asistența Medicală cu Asigurarea Internațională de sănătate, pentru beneficiul clienților săi.