Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

 Care este cea mai puternică energie regenerabilă din lume?

Cea mai puternică sursă de energie regenerabilă din lume pe care ne putem baza nu este vântul sau lumina solară, ci… apa, scrie BBC.  
 aboneaza-te
energie regenerabilă

Anul trecut, capacitatea hidroenergetică a lumii a atins un record de 1.308 gigawati. Dar pentru a pune acest număr în perspectivă, doar un gigawatt este echivalent cu puterea produsă de 1,3 milioane de cai de rasă sau 2.000 de mașini de viteză Corvette. 

Utilitățile de pe tot globul se bazează pe energia hidroenergetică pentru a genera energie electrică, deoarece este ieftină, ușor de depozitat și de expediat. Totodată, este produsă fără combustie de combustibil, ceea ce înseamnă că nu va elibera dioxid de carbon sau poluanți.

Totuși, hidroenergia nu există fără costuri de mediu. Dincolo de impactul profund al ecosistemului, care afectează și deviază căile navigabile imense, energia hidroenergetică poate provoca ravagii asupra speciilor acvatice autohtone și ecosistemelor acestora. 

Majoritatea bazinelor hidrografice din întreaga lume sunt foarte degradate, cu căi navigabile poluate și tehnologie învechită. Dar pe lângă faptul că modifică profund cursul de apă, barajele mari pot fi nefavorabili pentru pești – pe lângă obstrucționarea rutelor de migrație, lamele turbinelor îi pot tăia.

Uzinele hidroenergetice tradiționale funcționează prin valorificarea forței și presiunii apei care curge dintr-un punct înalt până într-un punct inferior, dintr-un baraj. Dar inginerii caută să schimbe viitorul hidroenergiei prin  crearea unor turbine sigure pentru pești.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii