FacebookTwitterLinkedIn

Românii care vor pleca în Bulgaria sau Grecia în vacanță, la întoarcere, vor fi obligați să se izoleze timp de 14 zile. Virgil Popescu, ministrul Economiei a anunțat că această măsură ar putea fi ridicată începând cu 15 iunie, relatează Digi 24.

„Românii pot merge în Grecia și Bulgaria, doar că la întoarcere regula spune că trebuie să intre într-o izolare de 14 zile. Eu cred că până în 15 iunie, când se deschide sezonul estival din Grecia și Bulgaria, lucrurile astea se vor reglementa și anumite țări pot fi exceptate de la acest lucru pe bază de  acorduri bilaterale. (…) Grecia a anunțat data de 15 iunie, nici Bulgaria nu a deschis încă de la 1 iunie”, a declarat Virgil Popescu, la B1TV.

Speranța ministrului este ca românii să opteze pentru turismul intern, putând astfel să resusciteze sectorul de turism. Mai mult decât atât, aceștia s-ar putea simți mai în siguranță, vizitând propria lor țară.

Cu toate acestea, este dreptul fiecăruia să își aleagă destinația de vacanță. Peste 100 de hoteluri din stațiunile de la malul Mării Negre, adică aproape un sfert din capacitatea de cazare a litoralului, s-au deschis deja și își așteaptă turiștii începând cu 1 iunie. Tot atunci se vor deschide și terasele.

Patronii de hoteluri așteaptă aproximativ 10.000 de turiști români pe litoral în prima săptămână din luna iunie. Bulgaria, Grecia și Serbia doresc să creeze o bulă turistică și să renunțe la carantinarea turiștilor pentru 14 zile pentru cetățenii din cele trei țări.