FacebookTwitterLinkedIn

În trimestrul al doilea al anului, industria cripto a trecut printr-o perioadă modestă, dar capitalizarea totală a pieței a crescut cu 0,4% față de aceeași perioadă a anului trecut, arată cel mai nou raport al platformei globale de schimb de criptomonede Binance.

Raportul Market Pulse, lansat prin intermediul diviziei Binance Research analizează starea pieței cripto.

“În pofida unui mediu incert macroeconomic și de reglementare, vedem un plus de capitalizare a pieței cripto. În plus, trimestrul al doilea este cel în care observăm o revenire substanțială în activitatea Blockchain. Dacă ne uităm la Bitcoin, din punct de vedere al prețului, acesta avut un trimestru excelent”, declară Ilie Pușcaș, Country Manager, Binance.

Bitcoin a spart, de altfel, plafonul de 30.000 de USD în iunie și a atins cel mai ridicat punct al său, pe parcursul acestui an.

Potrivit Market Pulse, Avalanche a depășit performanța înregistrată anterior, atât ca nivel de tranzacții zilnice, cât și ca adrese unice. În același timp, perioada aprilie-iunie a marcat un declin pentru DeFi, deoarece TVL (Total Value Locked) a scăzut cu 11,2% față de aceeași perioadă a lui 2022, încheind trimestrul la 44,2 miliarde USD.

Pe parcursul trimestrului al doilea, vânzările NFT au scăzut cu 23% anual, în tandem cu performanța în scădere a prețurilor (-19%), măsurată de indicele NFT-500.

La nivelul jocurilor, în același timp, peisajul a fost condus de BNB Chain, Ethereum și Polygon, cu o cotă de piață de peste 67%, calculată în funcție de numărul de jocuri.