Cautare
, Forbes Staff

Industrie |
|

Canpack România investește 50 mil. euro într-o nouă linie de producție la fabrica din București

Producătorul de doze de aluminiu Canpack România, parte a grupului Canpack, anunţă deschiderea unei noi linii de producție de doze din aluminiu la fabrica din București, investiție care se ridică la 50 mil. euro.
Canpack

“Credem cu tărie în potențialul pieței din România, care se reflectă în cererea tot mai mare de ambalaje din aluminiu moderne și ecologice”, a declarat Herman Nicolaas Nusmeier, CEO și Președinte al Consiliului director al Canpack.

Noua investiție va permite creşterea capacităţii totale de producţie a unității existente de la 950 de milioane de doze la 1,55 miliarde anual, cu posibilitatea producerii a 4 tipuri de ambalaje: 50 cl, 33 cl, 33 fit și 25 cl slim. Datorită deschiderii noii linii de producție, vor fi create aproximativ 88 de locuri de muncă suplimentare.

“Sunt încântat să văd că grupul nostru de companii CANPACK continuă să se dezvolte atât în ​​zonele geografice unde este deja prezent, cât și să se extindă în noi regiuni și mă bucur să sprijin această creștere”, a menţionat Peter F. Giorgi, proprietar al grupului CANPACK și președintele Consiliului de supraveghere al CANPACK.

Grupul Canpack procesează și reciclează în România peste 4.000 de tone de doze utilizate, ceea ce înseamnă reciclarea a aproximativ 50% din totalul dozelor din aluminiu pentru băuturi utilizate în România, sau a aproximativ 23% din totalul ambalajelor de aluminiu utilizate în România.

 

Canpack România, deținută de Grupul Canpack, și-a început activitatea în iunie 2005, în București, cu producția de doze din aluminiu de 33 cl și 50 cl. Este singurul producător de doze din aluminiu din România și exportă 40-45% din producția sa. Principalele piețe sunt: Bulagaria, Ungaria, Slovenia, Grecia, Malta, Africa de Nord. Până în prezent, Canpack România a produs peste 10 miliarde de doze de aluminiu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii