FacebookTwitterLinkedIn

Asociaţia pentru Energie Curată şi Combaterea Schimbărilor Climatice a lansat campania „Eficient şi Solidar = Responsabil” prin care îşi propune înlocuirea a minimum 100.000 becuri cu filament cu unele pe bază de LED în zonele rurale din România şi Republica Moldova.

Campania se va derula în mediul rural din România şi Republica Moldova cu sprijinul voluntarilor asociaţiei.

Răzvan Nicolescu, preşedintele Asociaţia pentru Energie Curată şi Combaterea Schimbărilor Climatice: „Lansăm această campanie la începutul COP 27 care va avea loc în Egipt şi care ne temem că nu va fi altceva decât un alt exerciţiu de imagine. Vom merge în localităţi din mediu rural din România şi Republica Moldova şi vom înlocui becurile vechi ale oamenilor cu unele noi, mult mai eficiente, produse în România.

Putem fi mult mai eficienţi şi prietenoşi cu planeta fără a renunţa la confort. Este bine şi pentru facturi. De asemenea, este nevoie să fim mai solidari ca oricând. Nu mai e timp de vorbe şi poveşti. Fiecare dintre noi putem contribui la salvarea planetei”, conform Agerpres.

Campania va începe în Teleorman şi va dura cel puţin 12 luni, până la atingerea obiectivului de 100.000 de becuri LED în cel puţin 20.000 de gospodării din România şi Republica Moldova.