Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

CORONAVIRUS |
|

California, primul stat din SUA care a depășit 500.000 de cazuri confirmate cu COVID-19

Conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins, numărul morților din California a ajuns la 9.214, în creștere cu 188 de victime de la sfârșitul zilei de joi, 30 iulie. În total sunt 500.556 de cazuri confirmate, de la debutul pandemiei.      
Covid

La nivel național, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, Statele Unite s-au apropiat de 4,6 milioane de cazuri confirmate, iar numărul deceselor a crescut, joi seară, cu 1.259, ajungând la 153.314, ceea ce a marcat un număr de 1.000 de morți pentru a patra zi la rând.

Florida, statul care a raportat al doilea cel mai mare număr de infecții, a înregistrat aproape zilnic 9.007 de cazuri noi de coronavirus. Totalul cazurilor confirmate a fost de 470.386, în timp ce numărul morților a crescut la 6.843, stabilind un record pentru a patra zi la rând.

Vineri, 31 iulie, în Georgia, republicanul Brian Kemp a semnat două ordine executive, extinzând starea de urgență până la 10 septembrie, păstrând totodată măsurile de siguranță existente până la 15 august, potrivit unui comunicat.

Tot vineri, Administrația SUA a autorizat primele două teste de coronavirus care măsoară nivelul de anticorpi din sângele unei persoane. Cele două teste serologice arată dacă cineva are anticorpi împotriva virusului, dar poate oferi și informații despre numărul anticorpilor existenți în organismul unei persoane.

Guvernul Statelor Unite a semnat, de asemenea, un contract de 2,1 miliarde de dolari cu doi producători de medicamente, Sanofi SA și GlaxoSmithKline PLC, pentru a finanța dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului și pentru a garanta furnizarea a 100 de milioane de doze – dacă se dovedește sigur și eficient în studiile clinice.

La nivel mondial, infecțiile au depășit 17,5 milioane, cu peste 678.775 de morți, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii