Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Căderi masive la Bursa de Valori București, după măsurile fiscale anunțate de ministrul Finanțelor

Principalii indici ai Bursei de Valori București au scăzut puternic, în contextul anunțului făcut de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, privind noi taxe ce ar urma să fie adoptate printr-o Ordonanță de Urgență.
shutterstock_129386636

Astfel, indicele BET a înregistrat o scădere de 7,41%, până la 7.785 de puncte.

Companiile cu cele mai mari scăderi sunt Banca Transilvania și grupul bancar BRD Societe General care coboară cu 14,9% respectiv 10,2%. Conpet SA și Digi Communications au înregistrat scăderi de aproape 7%, iar Romgaz și OMV Petrom au pierderi de aproximativ 5%.

Scăderea are loc în contextul în care ministrul Finanțelor a anunțat introducerea unei „taxe pe lăcomie” aplicabilă băncilor în funcție de evoluția ROBOR, precum și un pachet de măsuri pentru companiile din energie, printre care se numără o contribuție de 3% din cifra de afaceri, plafonarea prețului gazelor naturale sau controlul prețurilor pe piața de electricitate. În plus, participanţii la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen pe bază de cerere, începând de anul viitor, după minimum 5 ani de participare, iar comisionul de retragere înainte de termen este de 2% din valoarea activelor cuvenite.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii