FacebookTwitterLinkedIn

Activitatea de comerț electronic continuă să se extindă în China, aplicația „Douyin Pay” intrând pe o piață dominată de Alipay, cu o cotă de 55,39% anul trecut, și WeChat Pay, potrivit unei analize realizată de Analysys.

„Rolul Douyin Pay este de a suplimenta opțiunile majore de plată existente și, în cele din urmă, de a spori experiența utilizatorului”, a anunțat compania într-un comunicat citat de Reuters.

TikTok este o versiune internațională a aplicației Douyin, care a fost lansată inițial pe piața chineză în septembrie 2016. Aceasta numără 600 de milioane de utilizatori zilnici activi care anterior foloseau Alipay Ant Group și WeChat Pay pentru a cumpăra articole din magazinele de pe platformă sau cadouri virtuale.

Acum Douyin este principalul generator de venituri pentru ByteDance.

Fondatorul și CEO-ul ByteDance, Zhang Yiming, a consolidat capacitatea de plată a companiei în China, achiziționând anul trecut Wuhan Hezhong Yibao Technology Co care a obținut o licență de plată de la banca centrală în 2014.

Această extindere a ByteDance are loc în timp ce autoritățile de reglementare financiare din China înăspresc supravegherea firmelor ce oferă servicii financiare, în special a companiilor precum Ant Group.