FacebookTwitterLinkedIn

Proprietarul TikTok este în discuții cu un grup de investitori, inclusiv Sequoia, cu privire la o finanțare care ar spori evaluarea sa la 180 de miliarde de dolari, relatează Bloomberg care citează surse care au preferat să rămână anonime.

În urma obținerii acestei finanțări, ByteDance ar putea pregăti apoi unele dintre cele mai mari active ale sale, inclusiv Douyin și Toutiao, pentru o ofertă publică inițială în Hong Kong.

Condițiile rundei de finanțare sunt în proces de negociere, companiile implicate refuzând să comenteze. 

ByteDance, deja cel mai valoros start-up din lume, se luptă cu interdicția administrației Trump asupra TikTok în SUA, după ce serviciul video a fost etichetat ca o amenințare la adresa securității naționale. Acum caută aprobările guvernului american și chinez pentru un acord de vânzare către Oracle și Walmart, însă negocierile s-au înrăutățit în timpul alegerilor.

Acordul a inclus condiția ca TikTok să debuteze în decurs de 12 luni pe o bursă din SUA, menținându-se astfel activ un fenomen social media accesat de peste 100 de milioane de americani. ByteDance a avansat o evaluare de 60 de miliarde de dolari pentru aplicație, a raportat Bloomberg News în septembrie.

Miliardarul Zhang Yiming, fondatorul ByteDance, nu s-a arătat dispus să renunțe la controlul asupra unei aplicații care a devenit un adevărat challenger pentru Google și Facebook Inc.