FacebookTwitterLinkedIn

Bursa de Valori București (BVB) și Depozitarul Central au lansat Platforma Înrolare Investitori, prin intermediul căreia investitorii pot participa și vota online la Adunările Generale ale Acționarilor organizate de companiile listate la BVB. 

Serviciul digital este dezvoltat de Aurachain, furnizor de servicii de tehnologie, iar compania eVOTE a pus la dispoziție sistemul de participare online și fizic la Adunările Generale ale Acționarilor, implementat în urmă cu mai bine de doi ani în România și utilizat deja de peste 20 dintre companiile listate la BVB. 

“Parteneriatul dintre BVB, Depozitarul Central și eVOTE va conduce la creșterea eficienței operaționale a companiilor listate prin simplificarea procedurilor administrative și a costurilor în ceea ce privește organizarea de Adunări Generale ale Acționarilor”, potrivit reprezentanților.

Platforma Înrolare Investitori va putea fi utilizată ulterior și pentru facilitarea unor servicii destinate investitorilor, inclusiv pentru accesarea de la distanță a unor servicii oferite de Depozitarul Central – de exemplu, obținerea extraselor de cont.