Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Burse |
|

Bursa din New York a încheiat săptămâna în scădere

Wall Street a încheiat această săptămână în scădere, cu pierderi considerabile în sectorul tehnologic.
Dow Jones a scăzut cu 0,88%, până la 27.657,42 puncte, în timp ce Nasdaq a pierdut 1,07% până la 10.793,28 puncte, iar S&P 500 a cedat 1,12% terminând la 3.319,47 puncte.

De-a lungul săptămânii, Dow Jones a rămas aproape stabil (-0,3%), iar Nasdaq, lovit de recesiunea marilor nume din tehnologie, și-a limitat pierderile la -0,5%. Nasdaq scăzuse în utimele două săptămîni cu 4%, respectiv 3%.

„Investitorii au părut să ignore vestea bună din Indicele de încredere al consumatorilor din SUA” și „sectorul tehnologiei și-a adâncit pierderile”, au spus analiștii de la Charles Schwab.

Analiștii au menționat că încrederea consumatorilor a fost sporită de forma bună de pe Wall Street în iulie și august, când Nasdaq a urcat la noi recorduri, atrăgând întreaga Bursă de Valori din New York.

„În general, panta ascendentă a prețurilor acțiunilor în iulie și august a condus așteptările consumatorilor”, a spus Ian Shepherdson de la Pantheon Macroeconomics.

Piețele au fost, de asemenea, „dezamăgite” după întâlnirea Băncii Centrale Americane (Fed), a declarat Nikolaos Panigirtzoglou de la JP Morgan Securities, în speranța unei prelungiri a scadențelor activelor cumpărate de Fed pentru a sprijini redresarea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii