FacebookTwitterLinkedIn

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a atins un nou record în 2022 în privința valorii totale de tranzacţionare înregistrată pe toate pieţele cu toate tipurile de instrumente financiare, după ce tranzacţiile totale au depăşit 24 miliarde lei, arată un raport al Bursei.

Anul 2022 a fost un adevărat carusel pentru pieţele de capital internaţionale, care au fost marcate de volatilitate accentuată. Ceea ce a fost remarcabil în 2022 este faptul că rundele de finanţare prin piaţa de capital au continuat, chiar dacă într-un ritm mai lent, fiind dovezi clare că ne îndeplinim cu eficienţă rolul de pilon esenţial pentru finanţarea economiei. Este edificator că, în acest sens, 42 de runde de finanţare în valoare totală de 1,9 miliarde euro au fost deja derulate prin sistemele bursei într-un singur an“, a declarat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, citat de Agerpres.

Piaţa de capital din România a reuşit să atingă noi recorduri pe trei paliere de lichiditate după un an 2022 marcat de volatilitate şi incertitudini, înregistrând noi maxime la nivelul valorii totale de tranzacţionare, lichidităţii medii zilnice şi numărului de tranzacţii.

Astfel, Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a atins un nou record în 2022 în ceea ce priveşte valoarea totală de tranzacţionare realizată pe toate pieţele, cu toate tipurile de instrumente financiare, după ce tranzacţiile totale au depăşit 24 miliarde lei, în creştere cu 11% faţă de nivelul din 2021, când valoarea era de 21,6 miliarde lei. Pe segmentul de acţiuni, anul trecut au fost realizate tranzacţii totale de aproape 13,5 miliarde lei.