FacebookTwitterLinkedIn

Update – 24.Februarie ; 12:00 / Grupul MOEX, care coordonează activitatea Bursei de la Moscova, a reluat operațiunile de tranzacționare

Bursa de la Moscova a anunțat joi că suspendă toate tranzacțiile, la scurt timp după ce Rusia a lansat o invazie de scală largă asupra Ucrainei. Reprezentanții Bursei de la Moscova vor anunța reluarea operațiunilor la o dată ulterioară, momentan nespecificată.

În urma atacului, președintele american Joe Biden a subliniat că Ucraina se confruntă cu un atac neprovocat și nejustificat din partea forțelor militare ruse. Biden a spus că va anunța astăzi noi măsuri ce vor fi luate de către SUA împotriva Rusiei. De asemenea, președintele a făcut apel la puterile europene pentru inițierea unui demers de sancționare a Rusiei.

Ofensiva militară vine după ce numeroasele sesiuni de negocieri purtate între puterile occidentale și Rusia au eșuat. Principala cerere a oficialilor de la Moscova, care viza încetarea expansiunii NATO către est, n-a fost respectată.

Putin a spus că a autorizat operațiunile militare în zonele separatiste din estul Ucrainei. Președintele rus își justifică acțiunile sub pretextul unei amenințări directe venite din partea Ucrainei și a NATO.