FacebookTwitterLinkedIn

Salariile angajaților Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) vor crește, victorie obținută de aceștia în urma unei greve începută în urmă cu două săptămâni. 

Potrivit noilor prevederi, salariul şi celelalte drepturi ale personalului CNAS şi al caselor de asigurări se vor stabili „la nivelul maxim de salarizare aflat în plată aferent funcţiilor din cadrul aparatului de lucru al Guvernului”.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, totodată, suplimentarea bugetului Casei, pentru a nu se înregistra sincope privind finanţarea spitalelor, a programelor de sănătate şi a medicamentelor compensate şi gratuite.

„Bugetul Casei a fost suplimentat cu 1,7 miliarde de lei, conform hotărârii Guvernului României de săptămâna trecută, iar aceste suplimentări vor continua, astfel încât să nu existe sincope în ceea ce priveşte finanţarea spitalelor, a programelor de sănătate şi a medicamentelor compensate şi gratuite, toate sunt finanţate pe baza unor contracte care există între Casele judeţene şi furnizorii de servicii de sănătate”, a precizat Rafila, la o conferinţă de presă organizată cu prilejul Zilei Mondiale a Diabetului.

Casa Naţională de Asigurării de Sănătate a solicitat 4,2 miliarde de lei şi a primit 1,7 miliarde din Fondul de rezervă al Guvernului, iar aceşti bani vor fi alocaţi, în primul rând, pentru salariile angajaţilor, restul urmând să fie distribuiţi în procente egale pentru domeniile de asistenţă medicală.