FacebookTwitterLinkedIn

În acest weekend, Capitala sărbătoreşte 563 de ani de existenţă. Cu acest prilej, sunt programate zeci de evenimente, spectacole, proiecţii de film şi o serie de acţiuni pentru copii.

Vineri seara a avut loc deschiderea celei de-a noua ediţii a Festivalului de Jazz în aer liber, la Combinatul Fondului Plastic, la care vor participa 20 de artişti şi formaţii ce vor evolua în faţa publicului până duminică.

Pentru cei pasionaţi de istorie, expoziţia „De la Vlad Ţepeş la Brâncuş – cinci secole de istorie şi cultură în spaţiul românesc”, vernisată la ARCUB Hanul Gabroveni, va rămâne deschisă până pe 22 octombrie, notează RRA.

Cel de-al 17-lea weekend pietonal din seria „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” are loc în acest context aniversar al Zilelor Bucureştilor şi propune locuitorilor o reîmprietenire cu oraşul în care trăiesc, în intenţia de a transforma Calea Victoriei într-o insulă de relaxare temporală, cu plimbări urbane şi o serie de activităţi recreative şi evenimente artistice în aer liber.

Duminică, la Teatrul Odeon, va avea loc concertul „Poveste din Bucureştiul de odinioară”, o reconstituire muzicală într-un concert de muzică uşoară românească, în interpretarea Mirunei Ionescu şi a lui Valentin Albeşteanu, companiaţi de Taraful de Oraş şi de tenorul Alin Stoica, în calitate de invitat.