FacebookTwitterLinkedIn

International Taste Institute din Bruxelles a oferit apei românești, Aur’a, distincția maximă ce poate fi oferită unui produs alimentar.

Aur’a este primul produs din România ce a reușit să obțină premiul Diamond Taste Award, distincția maximă oferită de prestigiosul International Taste Institute din Bruxelles, organizație independentă a experților gastronomi, bucătari și somelieri dedicată testării și promovării produselor alimentare și băuturilor.

În fiecare an, organismul internațional analizează produse agroalimentare din aproape 100 de țări.

În cadrul competiției gusturilor, produsele sunt „blind tested”, adică membrilor juriului nu li se aduc la cunoștință brandul, tipul de produs și nici originea acestuia. Fiecare produs este analizat din punct de vedere organoleptic, urmând un sistem internațional de evaluare ce ține cont de cinci criterii: prima impresie, aspectul, mirosul, gustul, textura (în cazul alimentelor), senzația finală (în cazul băuturilor).

În urma acestei testări, juriul International Taste Institute, format din peste 200 de membri din 20 de state, chefi și somelieri în restaurante cu stele Michelin (precum El Bulli din Spania și Le Jules Verne din Franța) sau recunoscuți de ghiduri precum Michelin sau Gault & Millau, a oferit Aur’a un punctaj de 90,1%.

„Diamond Taste Award certifică, încă o dată, că Aur’a este un produs premium, de calitate, care se remarcă prin gust, dar și prin proprietățile unice – coloizi de aur și argint, puritate microbiologică, alcalinitate – ce o transformă într-o apă ideală pentru susținerea unui stil de viață sănătos. Suntem mândri că un produs românesc obține această distincție la Bruxelles din partea unui institut care analizează mii de produse din aproape toată lumea”, afirmă Horațiu Rada, CEO AURA MINERAL WATER.

Apa provine din Munții Banatului și este un produs premium destinat, în principal, pieței HoReCa din România și străinătate. Peste granițe, Aur’a este deja prezentă în unele hoteluri și restaurante din SUA, Franța, Marea Britanie, Israel, Elveția, Austria, Tenerife, Italia.

Compania Aura Mineral Water este localizată în comuna Ocna de Fier, județul Caraș-Severin, și are capital 100% românesc, fiind deținută de oamenii de afaceri timișoreni Horațiu Rada și Eleodor Coptil. Aur’a este o apă natural alcalină cu pH de 8.25 care conține coloizi de aur şi argint și este îmbuteliată exclusiv în ambalaj de sticlă.