FacebookTwitterLinkedIn

Opera a anunțat joi planurile de a integra accesul la blockchain-ul Elrond, EGLD și la ecosistemul de monede, și dApps pentru toți utilizatorii de browsere web și mobile prin intermediul Opera Wallet.

„Sinergia dintre Elrond și Opera este cu adevărat unică. Tehnologia noastră aduce îmbunătățiri radicale ale performanței și experienței utilizatorului, esențiale pentru următorul val de adopție în masă, rezonand cu eforturile Opera de a sprijini proliferarea tehnologiilor bazate pe blockchain. Suntem încântați să lucrăm împreună pentru a deschide un nou capitol al serviciilor bancare autonome, în care serviciile financiare sunt disponibile oricui, funcționează aproape instantaneu și sunt ieftine” a declarat Beniamin Mincu, CEO Elrond Network (foto).

De altfel, compania norvegiană a fost prima care a adăugat în 2018 capabilități de navigare Web3 în browserul său. De asemenea, în ianuarie 2022, Opera a lansat browser-ul axat pe Web3, Opera Crypto, cu compatibilitate Web3.

Utilizatorii Opera vor avea, astfel, acces la monedele EGLD, precum și la ESDT-uri precum Holoride, Itheum, Utrust și Maiar DEX.

„Integrarea rețelei Elrond extinde și mai mult gama largă de servicii cripto disponibile utilizatorilor Opera Crypto Browser. O astfel de interoperabilitate devine din ce în ce mai importantă pentru orice proiect care urmărește să îmbrățișeze Web3 și suntem încântați că un alt partener blockchain ni se alătură în misiunea noastră de a accelera evoluția internetului.” a declarat Susie Batt, Crypto Ecosystem Lead la Opera.

Elrond a fost fondat în 2018 de Beniamin și Lucian Mincu, alături de antreprenorul Lucian Todea. Compania are sediul central în Malta și echipă de dezvoltare la Sibiu.