Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Brandul personal: să-ți transformi buna reputație de lider în bani pentru afacerea ta!

mihaela_radulescu.jpg
Mihaela Rădulescu, om de comunicare cu o experiență de 14 ani în domeniu, și-a lansat la începutul acestui an afacerea Innerout, firmă de branding personal. O afacere mică, de nișă, pentru antrepenori mici și mijlocii.   Când spunem branding personal, imediat ne gândit la șirul de vedete și politicieni care apar și vorbesc aiurea la televizior. Adică, oamenii își fac branding, vrând-nevrând, sunt tari în branding și se sparg în branduri personale.   Dar brandingul personal nu are nicio legatură cu acești indivizi care ne plictisesc în fiecare seară.

Mihaela Rădulescu, absolventă a Facultății de Filosofie a Universității București, explică tranșant: „Brandingul personal nu este (auto)promovare, ci este, în primul rând, o alegere strategică autentică, purtătoare de valoare și comunicată eficient”.

Ideea de a lansa o firmă de branding personal i-a venit pe vremea când lucra în poziția de senior brand consultant la Brandient, firma de consultanță în branding, fondată de Aneta Bogdan. Acolo, orice demers de branding începea cu o analiză temeinică a afacerii clientului. „Acest lucru m-a inspirat și a coincis cu credința mea că și branding-ul personal trebuie să se bazeze pe adevărul unei promisiuni sustenabile și de valoare”, spune Mihaela Rădulescu.

La începutul anului 2013, Innerout a intrat pe această nișă aproape necunoscută la noi. Mihaela Rădulescu consideră că afacerile sunt după chipul și asemănarea celor care le-au înființat. „Dacă liderii acestor afaceri își conștientizează atu-urile, își aleg un drum și o promisiune constantă – înrădăcinată în ce știu că pot să livreze – iar apoi le promovează eficient în fața cui trebuie, asta devine cuantificabil în bani, pe termen lung”, afirmă Mihaela Rădulescu. În viziunea sa, branding-ul personal este „despre buna reputație a unui lider transformată în bani pentru afacerea pe care o deține”.

Și Mihalea Rădulescu mai face o precizare: „Branding-ul personal este despre a-ți știi cel mai tare punct, a te poziționa corect și a vorbi despre asta cât trebuie, unde trebuie și cum trebuie”.

Firma Innerout oferă, printre altele, servicii de aplicare și interpretare testelor de personalitate, strategii de poziționare, strategii și tactici de comunicare a brandului, crisis management (aplanarea unor eventuale crize de imagine și diminuarea riscurilor), redactare de discursuri și consiliere pentru aparițiile publice. „Am ales să mă ocup de reprezentanți ai clasei creative – fashion designers, bloggers, de exemplu – sau oameni cu meserii liberale, de la avocați și arhitecți la oameni de media. Acolo cred că se poate construi frumos, acolo e potențial”, declară fondatoarea Innerout.

Mihaela Rădulescu și-a început cariera în businessul de comunicare în 1998, la firma de PR politic Multimedia (copywriter). Apoi, a fost Account Director la agenția de publicitate DDB. Timp de patru ani, a ocupat poziția de Client Service Director la Mercury 360. A făcut parte din echipa GMP Advertising și, cum am amintit mai sus, a fost Senior Brand Consultant la Brandient.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii