Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Sănătate |
|

Brain Institute dezvoltă accesul social la serviciile sale de la 10 la 40%

În trei ani, 40% din pacienții centrului specializat în neurochirurgie  vor fi cazuri sociale.
Echipa BRAIN Institute - Dr. Sergiu Stoica, Dr. Tiberiu Maior si Dr. Anca Visan

Brain Institute, centrul specializat în neurochirurgie dezvoltat în parteneriat cu Spitalul Monza, va dezvolta accesul social de la 10% în prezent, la 20% anul viitor și  40% în trei ani.

În anul 2014, Institutul a avut 428 de pacienți operați, din care peste 10% au fost cazuri sociale.  Preţul mediu al unei intervenţii este de 25.000 de lei.  BRAIN Institute este primul centru medical privat non-profit din România care reinvestește toate resursele în îmbunătățirea practicii medicale,  cercetare și educație.

Instituția, care a lansat și Fundația Pentru Neurochirurgie Modernă, și-a propus, de asemenea, supraspecializarea echipei medicale pe fiecare dintre ramurile neurochirurgiei, după model american, și dezvoltarea unui program de cercetare în neuro-oncologie.

Primul an de funcționare a însemnat consolidarea echipei multidisciplinare în jurul chirurgiei cerebrale și spinale: neurologie, endocrinologie, neuroradiologie intervențională, epileptologie și chirurgie maxilo-facială. Echipa și-a propus și dezvoltarea unui protocol coerent și general acceptat de management al pacientului cu afecțiuni neuro-oncologice, protocol care, potrivit medicilor, lipsește în România.

Institutul a dezvoltat în iunie și BRAIN Careers, un program  dedicat medicilor aflați în ultimul an de rezidențiat în neurochirurgie din centrele universitare din toată țara.

În momentul de față, echipa condusă de dr. Sergiu Stoica este formată din 12 medici și 22 de asistenți medicali, iar managementul este asigurat de Ionuț Pătrăhău, fostul CEO al rețelei Regina Maria.

Institutul a fost deschis la București în parteneriat cu spitalul Monza (parte din grupul italian  Policlinico di Monza) în ianuarie 2014, în urma unei investiții de 1 milion de euro în aparatură.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii