FacebookTwitterLinkedIn

Compania de ride-sharing, Bolt, continuă să pună România în mișcare. Cei care au un cont pe Bolt au primit astăzi un mail prin care sunt asigurați că activitatea companiei va continua, în ciuda noii legi a taximetriei care a intrat de astăzi în vigoare.

Serviciile de transport alternativ – Uber, Bolt și Clever – au anunțat cu o zi înainte că ar putea să nu mai aibă şoferi pe traseu, fiindcă de astăzi, 16 mai, a intrat în vigoare ordonanța de urgență care modifică legea taximetriei. S-a ajuns aici după mai multe proteste ale taximetriștilor, care au cerut Guvernului să modifice legea 38/2003. Aceștia s-au plâns de „concurența neloială” și au acuzat companiile de ridesharing, precum Uber, Bolt (fostul Taxify) și Clever, că ar funcționa ilegal.

Șoferii care folosesc aceste aplicaţii fără licență vor putea fi sancționați cu amenzi de până la 5.000 de lei, iar în cel mai drastic caz, Poliția le poate ridica acestora plăcuțele de înmatriculare pentru șase luni. 

„Vrem să te asigurăm că activitatea Bolt continuă în București, Cluj-Napoca și Timișoara. De asemenea, le oferim șoferilor parteneri sprijin financiar și juridic. Alegând să călătorești cu noi, arăți că susții o nouă legislație, care să le permită pasagerilor să aibă parte de un transport urban modern, accesibil și fiabil.

Mulțumim că ești alături de noi!

Echipa Bolt”, le-a transmis Bolt clienților.