Cautare
, Editor Coordonator

ForbesCars |
|

BMW Z4 by Brooklyn Beckham

Spectaculosul BMW Z4 este fotografiat în California de Brooklyn Beckham, fiul lui David și al Victoriei Beckham, în cadrul unei campanii pe care producătorul german a lansat-o cu intenția de a oferi o nouă perspectivă asupra automobilelor sale.
P90344117-highRes

Acum mulți ani, mi s-a ivit ocazia de a face un interviu cu David Beckham. Fostul fotbalist își lansa primul parfum și era dispus să stea de vorbă cu un grup de ziariști cărora le dădea întâlnire pe Coasta de Azur. Eram pe atunci novice într-o industrie glossy românească aflată și ea la vârsta noviciatului. Fotografiile se făceau pe film, iar aparatul-vedetă al profesioniștilor acelor vremi era Hasselblad. Țin minte că mi-am comandat un costum nou pentru evenimentul – primul de asemenea anvergură la care am participat – care urma să aibă loc în Saint Paul de Vence, o mică localitate aproape de Nisa. Am aflat atunci câte ceva despre fine dining și despre ce înseamnă un hotel de lux de pe Croazetă; m-am întors în țară cu interviul cu David și o poză de grup cu familia Beckham și ceilalți jurnaliști invitați.

Episodul nostalgic de mai sus este justificat de faptul că azi scriu despre fiul lui David, Brooklyn, care este fotograf: întâmplător sau nu, camera sa favorită este un Hasselblad care funcționează cu film.

Spre finalul carierei de fotbalist a lui David, familia Beckham s-a mutat în California. Brooklyn, cel mai mare dintre cei patru copii ai lui David și ai Victoriei, are acum 20 de ani. Ai zice că moștenește spiritul artistic de la mama sa, Victoria, care a cântat în Spice Girls și acum activează ca designer. Dar nu e chiar așa. „Tata era pasionat de fotografie”, povestește Brooklyn pentru site-ul bmw.com, „ne făcea mereu poze mie și fraților mei. Într-o zi, mi-a cumpărat un aparat de fotografiat. Eu am început să fac fotografii și să le postez. Am primit o mulțime de like-uri și… cam asta a fost. De atunci am mereu cu mine aparatul de fotografiat.”

Brooklyn a abandonat Arsenal FC Academy fiindcă nu voia să fie jucător profesionist. A cochetat o vreme cu modellingul: a apărut pe copertele Vogue China, Miss Vogue, Interview sau T: The New York Times Style Magazine. În paralel, și-a descoperit pasiunea pentru fotografie. La 16 ani a fotografiat o campanie Burberry Brit. Între timp, a absolvit Parsons New School of Design, una dintre cele mai prestigioase școli de arte din lume, și și-a publicat fotografiile „de tinerețe” sub titlul What I See, într-un volum apărut la editura Rizzoli.

Brooklyn are astăzi 12 milioane de urmăritori pe Instagram. Îi plac fotografia alb-negru pe film și tatuajele (fotografia sa favorită este cea pe care a făcut-o unui tatuaj al tatălui său).

Cea mai recentă misiune i-a fost încredințată lui Brooklyn de BMW, și anume o ședință foto cu spectaculosul roadster Z4. Vara trecută, Brooklyn a vizitat centrul de design BMW și a făcut cunoștință cu Z4 sub formă de concept. „Cool and dangerous” au fost cuvintele în care tânărul a descris atunci mașina. Lansat în 2002, BMW Z4 se află acum la a treia generație. Gama de motorizări cuprinde propulsoare cu patru și șase cilindri, care dezvoltă o putere maximă de 340 CP.

Brooklyn a fotografiat Z4 în sudul Californiei, în Coachella Valley, în ceea ce reprezintă prima etapă dintr-o serie de acțiuni pe care compania germană vrea să le demareze pentru a oferi o nouă perspectivă asupra automobilelor sale. Următoarea ședință va avea loc în timpul Festivalului de muzică de la Coachella, unul dintre reperele culturale tradiționale din sudul Califoniei, al cărui partener oficial este gama i de la BMW. Producătorul german a preparat un model special i8 Roaster pentru această ocazie, iar Brooklyn Beckham îl va imortaliza cu Hasselbladul său.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii