Cautare
, Editor Coordonator

ForbesCars |
|

BMW Seria 8 Gran Coupe

Cel de-al treilea membru al Seriei 8, BMW Gran Coupe, face parte din clubul select al mașinilor europene care sunt echipate cu motor V8 . E drept, doar  vârful de gamă, M850i XDrive Gran Coupe, este înnobilat cu un astfel de propulsor, care furnizează 530 CP.
 aboneaza-te
P90351029_highRes_the-new-bmw-8-series

Gran Coupe este derivat din modelul sport cu două uși, de la care moștenește abilitățile dinamice, pe care le completează cu confortul oferit de ampatamentul cu 20 cm mai mare și cele două portiere în plus. Surprinzător, Gran Coupe este doar cu 70 kilograme mai greu față de versiunea cu două uși, fapt care a fost posibil datorită utilizării extensive a aluminiului (la portiere, subcadrul motorului, peretele despărțitor, suportul barei spate), a plasticului – la capacul portbagajului – și a plasticului armat cu fibră de carbon (în tunelul central).

Sunetul inconfundabil al motorului V8 de 4,4 litri este scos în evidență de sistemul de evacuare M Sport. Cuplul maxim este de 750 Nm, iar accelararea de la 0 la 100 km/h se face în 3,9 secunde. Pe lângă vedeta V8 mai sunt disponibile două propulsoare cu șase cilindri în linie, unul pe benzină, de 340 CP și un diesel capabil de 320 CP.

Direcția activă integrală (mașina virează cu toate roțile) este disponibilă standard (mai puțin la 840i) și sporește plăcerea condusului imprimând mașinii o notă suplimentară de manevrabilitate și dând șoferului un plus de încredere.

BMW Seria 8 Gran Coupe se livrează standard cu BMW Live Cockpit Proffessional: sistem de navigație și multimedia și un panou de instrumente complet digital alcătuit din monitor cu diagonala de 31 cm și un display central cu diagonala de 26,04 cm. Pentru o operare intuitivă, conducătorul poate alege display-ul central cu touchscreen, controlerul iDrive, butoanele de pe volan, controlul vocal sau cel prin gesturi. Un ajutor suplimentar vine de la Asistentul Personal Inteligent BMW, care are capacitatea de a-și îmbunătăți permanent abilitățile. El se poate ocupa de decorarea interiorului mașinii, de la lumină și temperatura până la muzică sau încălzirea în scaune.

Gran Coupe nu te lasă să treci neobservat în traficul urban și este un companion de nădejde la drum lung. Îl puteți scoate la plimbare pe modestele autostrăzi ale României începând din luna septembrie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii