FacebookTwitterLinkedIn

BMW Group și NTT DATA Romania au semnat un acord pentru înființarea unui joint-venture în România, cu accent pe dezvoltarea și implementarea soluțiilor IT pentru regiunea europeană.

Acest JV este programat să își deschidă porțile în Cluj-Napoca, un oraș aflat în plină ascensiune și un centru universitar important din țara noastră. Contractul este supus revizuirii şi aprobării de către autorităţi.

Inițial, colaborarea va implica angajarea a 120 de specialiști software, cu accent pe dezvoltarea și implementarea soluțiilor IT pentru BMW Group în Europa.

„Cu NTT DATA, ne bazăm pe un partener puternic care are o reţea excelentă într-o regiune tehnologică dinamică şi ne permite să dezvoltăm competenţe software suplimentare într-un ritm accelerat şi într-o manieră ţintită. În colaborare cu companii precum NTT DATA, putem stabili huburi IT puternice şi, prin urmare, putem oferi un răspuns la deficitul de experţi IT”, declară Alexander Buresch, director IT executiv şi vicepreşedinte executiv al BMW Group IT.

Cluj-Napoca oferă un ecosistem puternic pentru inovație, ceea ce creează un potențial ridicat de creștere pe termen lung a joint-venture-ului. Se estimează că, până la sfârșitul anului 2024, JV-ul va angaja aproximativ 250 de dezvoltatori de software și intenționează să crească la câteva mii de angajați până în 2027.

„Suntem extrem de încântați să anunţăm planurile noastre de a deschide împreună cu BMW Group un nou centru de dezvoltare software în Cluj-Napoca. Această colaborare îşi propune să sprijine producătorul auto în misiunea sa de transformare digitală”, declară Maria Metz, CEO al NTT DATA Romania.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania