FacebookTwitterLinkedIn

Acesta ocupa, din septembrie 2018, funcția de CEO interimar, iar acum va rămâne în cadrul Blue Air în funcția de pilot.

Oana Petrescu s-a alăturat echipei Blue Air în ianuarie 2018, ca Chief Financial Officer interimar și turnaround manager. Are o experiență de 28 de ani în finanțe, IT și management comercial. Anterior, ea fost partener de audit, risc advisory și consultanță la Arthur Andersen, Ernst & Young și respectiv Deloitte și vicepreședinte executiv la Banca Comercială Română după privatizare.

Ca nou CEO al Blue Air, Oana Petrescu va avea ca prioritate îndeplinirea strategiei companiei de a deveni lider în rândul companiilor aeriene din Europa Centrală si de Est, cu un model de business bazat pe reducerea complexitatii.

“Blue Air are foarte multe oportunități, iar pentru a creste performanțele noastre comerciale și operaționale vom adopta un model de business adaptat pieței actuale, respectiv Low Cost – Low Complexity. Am încredere în echipa de profesioniști a Blue Air și sunt sigură că împreună vom îmbunătăți semnificativ atât comunicarea cu pasagerii noștri, cât și experiența acestora pe aeroport și în zbor”, a spus Oana Petrescu CEO al Blue Air.

Citește și: Grupul german Zeitfracht a cumpărat 10% din acțiunile companiei aeriene Blue Air

Numirea recentă a Oanei Petrescu încheie procesul de organizare a echipei de conducere a Blue Air, formată acum din: Carsten Schaeffer (Chief Commercial Officer), Dana Popescu (Chief Financial Officer), Cristian Buciu (Chief Operations Officer) și Aurelian Bobei (Chief Technical Officer).

Blue Air a transportat aproape 6 milioane de pasageri în anul 2018. Cu o echipă de 1.300 de angajați, Blue Air operează rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia și Spania.