FacebookTwitterLinkedIn

Bittnet, grup de companii IT listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, raportează venituri consolidate de 112,6 milioane de lei pentru anul 2021, în creștere cu 3% față de anul anterior.

Compania a înregistrat o marjă brută de 24,5 milioane de lei, în plus cu 14% față de 2020. Profitul financiar înregistrat de companie este de 9,1 milioane de lei, comparativ cu pierderea de 2,7 milioane de lei din 2020, în timp ce profitul operațional atinge valoarea de 7,3 milioane de lei, cu 24% mai mult comparativ cu anul precedent. Grupul raportează un profit brut de 16,2 milioane de lei, de 11 ori mai mare față de 2020.

Vom continua să investim și în alte companii, conform strategiei planificate de M&A, având în vedere că în cei șapte ani de la listarea la bursă, am generat pentru investitori un randament anualizat de peste 40% al sumelor investite. Conform estimărilor noastre, ne așteptăm ca acest trend pozitiv să continue și în anii următori, fără a face însă o promisiune asupra valorii efective a randamentelor,” a declarat Mihai Logofătu, CEO și cofondator Bittnet Group.

Divizia de Tehnologie, reprezentată de Dendrio, IT Prepared, Elian, Nenos, Nonlinear, ISEC și GRX, raportează o cifră de afaceri de 98,4 milioane de lei. Tranzacțiile pentru IT Prepared, Nenos, Nonlinear, ISEC și GRX au fost finalizate în cel de-al treilea trimestru, iar rezultatele înregistrate de acestea au fost luate în considerare în ultimul trimestru al anului 2021.

Având în vedere tranzacții finalizate, considerăm că am făcut un pas major către obiectivul nostru pentru anul 2024 – afaceri de 500 de milioane de lei la nivelul întregului grup,” a declarat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

Divizia de Educație, care include Bittnet Training, Equatorial, Computer Learning Center (CLC) și The eLearning Company, a înregistrat venituri de 14,2 milioane de lei, în creștere cu aproximativ 11%. Pe parcursul anului 2021, divizia de Educație a atras cu 50% mai mulți clienți comparativ cu 2020. De asemenea, compania lucrează momentan la un număr de șase oportunități de atragere de fonduri europene pentru dezvoltarea de proiecte în zona de educație, cu o valoare totală estimată la aproximativ 12 milioane de lei.