Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

Bitdefender: Un grup de hackeri români minează criptomonede folosind abuziv dispozitivele victimelor din toată lumea

Un grup de atacatori informatici români infectează de la distanță calculatoare și servere de pe tot globul, de unde minează apoi ilegal criptomonede, au descoperit cercetătorii Bitdefender.  
atac cibernetic

Atacatorii cibernetici au dezvoltat un program care urmărește să ghicească parolele slabe folosite pentru conectarea de la distanță la un server. Odată intrați în sistem, ei instalează o aplicație modificată ce folosește puterea de procesare pentru minarea de criptomonede.

Procesul de minare a criptomonedelor este unul de durată și necesită sisteme informatice scumpe cu putere de procesare mare, motiv pentru care atacatorii informatici evită să folosească propriile dispozitive și încearcă să preia controlul unor asemenea sisteme de la distanță și să le folosească că și când ar fi ale lor. După ce pun mâna pe sistemele victimelor, care rulează în acest caz sistemul de operare Linux, hackerii instalează ilegal o aplicație și minează pe termen nedefinit criptomoneda Monero“, explică Bitdefender.

Astfel, în urma atacului cibernetic, dispozitivul infectat nu va mai funcționa în parametrii optimi și se va deteriora accelerat. Serviciile găzduite pe serverele infectate nu vor funcționa la capacitate maximă, iar consumul de energie electrică plătit de victimă va crește.

Cercetarea Bitdefender mai arată că atacatorii au pregătit noi aplicații pe care le-ar putea folosi în viitor pentru a infecta și mai multe ținte.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii