FacebookTwitterLinkedIn

Biroul de arhitectură UNStudio din Amsterdam, care a proiectat clădiri precum Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart, Lyric Theatre Complex din Hong Kong, metroul din Doha sau Podul Erasmus din Rotterdam, se va ocupa de proiectul de reconversie a platformei Carbochim din Cluj, investiție a grupului Iulius estimată la jumătate de miliard de euro, a anunțat compania.

„Iulius lucrează împreună cu prestigiosul birou olandez la master-planul proiectului de reconversie urbană a platformei industriale Carbochim”, a precizat Iulius într-un comunicat. 

Acesta este primul proiect al biroului de arhitectură în România și va îmbina funcțiuni culturale, de rezidențial, retail, office, parc și entertainment. Pentru unele obiective parte din proiect se va lucra cu arhitecți locali și naționali, cum sunt și cele două clădiri industriale de importanță ambientală care vor fi conservate și valorificate în proiect, cu funcțiuni culturale și antreprenoriale. 

„Am fost destul de activi în Europa de Est în ultimii ani și am fost deosebit de dornici să găsim oportunități în România, în mare parte datorită istoriei sale bogate. Este foarte interesant să vedem că putem conecta această veche zonă industrială la Parcul Armătura, amenajat recent”, precizează Arjan Dingsté, Director și Senior Architect UNStudio.

Cu birouri în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne și o echipă cu peste 300 de angajați din 27 de țări, UNStudio a lucrat la peste 120 de proiecte internaționale, precum master planuri urbane, clădiri de birouri, rezidențiale, dar și muzee și lucrări de infrastructură.