FacebookTwitterLinkedIn

Biletul unic pentru transportul în comun în Bucureşti şi judeţul Ilfov a fost lansat joi pentru mijloacele STB, Metrorex şi pentru trenul care asigură legătura între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni.

Un bilet unic valabil 24 de ore pentru STB, Metrorex și CFR Călători costă 20 de lei, 40 de lei pentru trei zile, 210 lei pe lună, 1.100 lei pentru șase luni și 2.000 de lei pentru un an.

Ștefan Roșianu, președintele Autorității pentru Reformă Feroviară, a declarat că integrarea tarifară este un proiect pilot, care face parte din conceptul „Trenului metropolitan”, un program care va fi extins și în alte mari orașe, conform Radio România Actualități.

Ștefan Roșianu: „Atât turiştii care vin pe Aeroportul Otopeni, cât și oamenii care fac naveta în zona Bucureștiului vor putea să aibă la dispoziție sisteme de transport, să-i spunem, adaptate nevoilor lor. Biletul acesta este, din punct de vedere feroviar, un proiect pilot pentru a analiza impactul introducerii unor astfel de bilete pe cât mai multe rute care deservesc zona marilor orașe.”

Biletele metropolitane cu valabilitate de 24 și 72 de ore pentru București și Ilfov nu au impusă o limită a schimbării mijloacelor de transport la suprafață sau în subteran.