FacebookTwitterLinkedIn

Președintele american Joe Biden a criticat xenofobia din China până în Japonia și India, declarând că aceasta împiedică aceste țări să aibă o creștere economică sănătoasă.

În cadrul unui eveniment de strângere de fonduri la Washington pentru campania sa din 2024, Biden a declarat că acceptarea migranților a contribuit la creșterea economică a SUA. El a evidențiat stagnarea economică din China, Japonia, Rusia și India, atribuind-o xenofobiei acestor țări, care nu încurajează migrația.

“Unul dintre motivele pentru care economia noastră creşte este datorită vouă şi a multor altora. De ce? Pentru că îi acceptăm pe migranţi”, a declarat Biden la un eveniment de strângere de fonduri de la Washington pentru campania sa de realegere din 2024 şi care marchează începutul lunii patrimoniului de origine asiatică americană, nativă hawaiană şi insulară din Pacific.

“De ce stagnează China atât de rău din punct de vedere economic, de ce Japonia are probleme, de ce Rusia, de ce India, pentru că sunt xenofobe. Ele nu vor imigranţi. Imigranţii ne fac puternici”, a adăugat el.

Fondul Monetar Internațional estimează că aceste țări vor înregistra o scădere a creșterii economice în 2024, iar preocuparea pentru migrația ilegală a devenit o problemă majoră în SUA.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.