Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

SportsMoney |
|

Bianca Andreescu a câștigat US Open, primul său turneu de Grand Slam, învingând-o în finală pe Serena Williams

Bianca Andreescu (19 ani), jucătoare canadiană de origine română, s-a impus în finala turneului US Open în fața americancei Serena Williams (38 de ani) cu scorul de 6-3, 7- 5. Meciul a fost controlat de Andreescu, în ciuda faptului că, în al doilea set, Williams a reușit să revină de la 1-5 la 5-5.
 aboneaza-te
20190907 Bianca Andreescu vs Serena Williams - Day13

Fianala a durat o oră și 39 de minute. Serena Williams a înregistrat 33 de lovituri câștigătoare, dar a avut 33 de erori neforțate. De cealaltă parte a fileului, Andreescu a punctat de 19 ori, dar a greșit 17 lovituri. Williams a făcut 8 duble greșeli la serviciu, în timp ce Andreescu a avut doar 3. Campioana americană a servit 9 ace, în timp ce canadiana a reușit 5 ace. În total, Andreescu a înregistrat 77 de puncte câștigătoare, în timp ce Williams a reușit 68.

Pentru această performanță, Bianca Andreescu a câștigat un premiu de 3,85 milioane de dolari și 2.000 de puncte în clasamentul WTA. De săptămâna viitoare, Andreescu se va afla pe locul 5 în topul WTA.

Triumful de la US Open reprezintă cel de-al treilea trofeu cucerit din acest an, după cele de la Indian Wells și Toronto.

Bianca Andreescu: „Sunt extrem de recunoscătoare și cu adevărat binecuvântată. Am muncit mult pentru acest moment. Nu mă pot plânge, acest an a fost un vis devenit realitate şi acum, faptul că am jucat cu Serena, o legendă a tenisului…Este extraordinar.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii