FacebookTwitterLinkedIn

Forbes: Care sunt măsurile pe care compania dvs le-a luat în sprijinul angajaților de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Beatrice Dumitrașcu: Primele măsuri pe care compania noastră le-a luat au vizat siguranța angajaților. Astfel, am decis încă de la început ca cei care își pot desfășura activitatea de acasă să facă asta cât mai ugent, fie că vorbim de departamente precum marketing, legal, vânzări sau partea de arhitectură. Am limitat cât de mult posibil interacțiunile sociale și ne-am adaptat rapid folosind diverse tool-uri care ne permit să fim în permanentă legătură cu colegii și să asigurăm un workflow productiv în această perioadă. Acolo unde prezența colegilor la serviciu este absolut necesară, am luat toate măsurile de igienă și distanțare adaptată la contextul respectiv. De asemenea, pe șantiere am luat numeroase măsuri de protecție a muncitorilor.

Forbes: Ce decizii de business a luat One United Properties de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Beatrice Dumitrașcu: Însă ne-am propus să păstrăm pe cât posibil o stare de normalitate, astfel încât să nu ne blocăm activitatea din motive de panică nejustificată. Este important, iar asta cred că simt toți antreprenorii, toate business-urile, să păstrăm un echilibru economic și să fim atenți la perioada următoare. În acest moment întreaga echipă managerială se concentrează pe două laturi: cum putem ajuta societatea și sistemul medical românesc, iar a doua, cum ne adaptăm ca business și cum ne utilizăm resursele în această situație nemaiîntâlnită. Avem în vedere siguranța angajaților, dar și pe cea a clienților, pe care îi asigurăm de toate eforturile noastre pentru a păstra termenele proiectelor așa cum ne-am angajat de la bun început. Avem resursele necesare pentru a finaliza construcțiile și pentru a ne implementa proiectele în derulare.

Forbes: Cum credeti ca ați putea ajuta comunitatea – socială și/sau de business?

Beatrice Dumitrașcu: Compania noastră s-a implicat repede în sprijinirea sistemului medical, pentru că am înțeles că este nevoie urgentă ca resursele din mediul de business să sprijine societatea în această perioadă. Avem nevoie de un sistem sanitar eficient și rapid pentru a trece cu bine prin această criză și pentru a salva vieți. One United properties a donat 100.000 de euro pentru sprijinirea spitalelor și cadrelor medicale aflate în linia I de luptă împotriva CO-VID 19. Astfel, au fost deja achiziționate 1.500 de teste CO-VID 19 pentru diagnosticare rapidă și 22 de ventilatoare ce vor ajunge în spitalele din linia I din Capitală. Nu ne oprim aici însă, pentru că am transmis deja un apel către colegi din business să se implice și să contribuie la sprijinirea sistemului sanitar.