FacebookTwitterLinkedIn

Aceasta o va înlocui pe Adriana Jankovicova, actualul membru al boardului responsabil cu linia funcțională Financiar, a decis să nu mai rămână în cadrul grupului austriac Erste Group, din momentul încheierii mandatului curent, la 31 decembrie 2017.

„Cu energia și determinarea ei, Adriana Jankovicova a avut un rol cheie în cadrul echipei de management a BCR în perioada de redresare, cu impact pozitiv pentru bancă. Adriana a creat o bază excelentă pentru coordonarea financiară a dezvoltării afacerilor BCR într-o manieră sustenabilă, în condițiile unui mediu de afaceri caracterizat prin rate scăzute ale dobânzii și imperativul de a crește concentrarea și eficiența”, a spus Manfred Wimmer, președinte al Consiliului de Supraveghere al BCR.

Topul băncilor din România în 2016, în funcție de active

Elke Meier se alătură BCR după o carieră internațională de peste 25 de ani, derulată în Austria și Europa Centrală și de Est (ECE), din care ultimii 16 ani în cadrul Erste Group, cea mai recentă poziție deținută fiind CFO și director executiv al Erste Group IT International. Elke Meier este un manager cu experiență în gestionarea aspectelor financiare în cadrul unor entități cu diverse funcțiuni, de la contabilitate și taxe, planificare și controlling, administrare proprietăți imobiliare până la restructurare IT și management proiecte strategice.

„Experiența ei va fi extrem de importantă pentru setarea unei funcții financiare integratoare în cadrul BCR, care să conducă la creșterea pe termen lung a companiei. Așteptăm să transfere aici bune practici și să beneficiem de leadershipul deja demonstrat în zona de transformare și dezvoltare strategică”, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.

Meier este absolventă a Academy of Economics (Academia de Studii Economice) din Viena (Austria), Facultatea de Contabilitate și Audit, urmată de o specializare în management general.

„(Elke Meier – n.red.) Cunoaște foarte bine provocările cu care se confruntă afacerile bancare mari în piața europeană emergentă și am deplină încredere că va avea o contribuție semnificativă în echipa de management a BCR și la dezvoltarea sustenabilă a băncii a comentat Manfred Wimmer, Președinte al Consiliului de Supraveghere al BCR.

Numirea în Comitetul Executiv al BCR este sub rezerva aprobării de către autoritățile de supraveghere abilitate.