Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bănci |
|

BCR încheie primul trimestru cu un profit net de 428,3 milioane de lei

BCR, a doua cea mai mare bancă din sistemul local, a încheiat primul trimestru din an cu un profit net de 428,3 milioane de lei lei, echivalentul unei creșteri de aproximativ 60% față de primul trimestru din 2019.
bcr.jpg

„Societatea și mediul de business s-au transformat dramatic în ultimele luni, dar cel mai important este că am reușit să ne adaptăm rapid la noua realitate. Știm ce îi preocupă pe clienții noștri: incertitudinea, scăderea businessurilor, pierderea joburilor, sănătatea angajaților și suntem pregătiți să salvăm cât mai multe locuri de muncă. Suntem puternici. Strategia implementată în ultimii ani, ce a inclus digitalizarea rapidă și precauție în evaluarea riscurilor, își dovedește validitatea. Avem un rol important în repornirea economiei și suntem pregătiți să ni-l asumăm.”, a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

În primul trimestru al anului, rezultatul operațional al BCR a ajuns la 440,1 milioane de lei, o creștere cu 33% față de aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit băncii, creșterea se datorează recuperărilor semnificative de la clienții neperformanți.

Totodată, BCR a raportat un venit operațional de 852 de milioane de lei, în creștere cu 6,4% față de primul trimestru al anului anterior, iar cheltuielile administrative generale au scăzut cu peste 12% în perioada menționată, până la aproape 412 milioane de lei. Scăderea a fost influenţată de o contribuţie annuală mai mică la fondul de garantare a depozitelor şi a deprecierii mai scăzute. Astfel, raportul cost-venituri a înregistrat un nivel de 48,3% la finalul primelor trei luni din 2020.

Și în ceea ce privește veniturile din dobânzi BCR a performat, înregistrând o creștere de 9,4% în primul trimestru, până la 597,9 milioane de lei, ca urmare a volumelor mari de credite de pe segmentul de clienți retail și corporate.

Venitul net din comisioane a scăzut în primul trimestru din 2020 cu circa 6,6% faţă de primul trimestru din 2019, ajungând la 163,6 milioane de lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii