Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

BBC Knowledge lansează filmul documentar „Cum să crești o planetă”

BBC.jpg
BBC Knowledge va difuza, începând de joi, 27 februarie, la ora 23:00, documentarul „Cum să creşti o planetă”, care oferă o perspectivă originală asupra evoluţiei planetei noastre. Documentarul prezintă rolul plantelor care au condus Pământul la forma pe care o are astăzi şi contribuția lor la evoluţia fiecărui animal din lume, inclusiv a oamenilor.

Primul episod descrie felul în care plantele au creat lumea. O echipă de botanişti, vânători de plante şi oameni de ştiinţă dezvăluie schimbările fundamentale din istoria Pământului determinate de existența plantelor: crearea oxigenului indispensabil vieţii, a solului sau soarta animalelor de pe Pământ.

Al doilea episod arată modul în care florile au adus miracolul culorii pe o planetă anostă și monocromatică, analizând, în același timp, puterea semințelor.

Ultimul episod aduce în prim plan cea mai puternică plantă din istoria Pământului: iarba. Iarba a devenit cel mai eficient generator de oxigen de pe Pământ. A transformat terenurile într-un infern în flăcări și a ajutat la umplerea mărilor cu viață. A creat mediul pentru ca strămoșii noștri să coboare din copac și să înceapă să meargă pe picioarele din spate. Și, mai presus de orice, a dus la civilizarea umanității.

BBC Knowledge poate fi recepționat în rețelele Romtelecom, Digi și Orange TV.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii