FacebookTwitterLinkedIn

Recent inaugurat, restaurantul Park Row din Londra este inspirat de povestea fictivă a lui Batman, a prietenilor și inamicilor acestuia și de orașul său, Gotham City.

Chiar dacă se inspiră dintr-o legendă a culturii pop, restaurantul Park Row îi dă acesteia o notă de sobrietate, eleganță și, în măsura în care acest lucru este posibil, credibilitate. Nu suntem la Disneyland, nici măcar la Planet Hollywood, ci ne aflăm în comunitatea unor adulți cărora se întâmplă să le placă benzile desenate sau filmele cu Batman.

Cu alte cuvinte, Park Row oferă o versiune unică a lui Gotham City așa cum a fost ea imaginată de echipa de designeri și restauratori care au lucrat la proiect în colaborare cu Warner Bros. și DC. „Este un platou de filmare autentic, un loc de joacă pentru adulți”, declară șeful echipei de restauratori.

Meniul este desigur pe placul lui Batman: antricotul de vită și supa Mulligatawny sunt pe listă. Pe lângă acestea, puteți servi The Joker Fish (cod de Atlantic la tigaie cu piure în trei culori), I Am Fear (ou de rață preparat la slow cooker și ciuperci enoki sau puteți încerca meniul cu zece feluri de al VIP Monarch Room – denumit după locul unde părinții lui Batman au fost asasinați.

The Iceberg Lounge
The Rouges Gallery

Fiecare salon este decorat tematic: The Iceberg Lounge face trimitere către clubul înființat și operat de Pinguin; Old Gotham City este inspirat de Poison Ivy și Scarecrow. The Rouges Gallery o are în prim plan pe Catwoman, iar Pennyworth’s – unde se pot servi cocktailuri clasice, caviar și de unde puteți cumpăra, cu 617 dolari, una dintre cele 20 de sticle de whisky single malt Inishtree – îi este dedicat butlerului familiei Wayne.

Iar pentru a păstra ceva din latura ludică a universului benzilor desenate, în restaurant sunt ascunse 50 de ouă de Paști pe care clienții sunt invitați să le găsească.