Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Bani și Investiţii |
|

Bancherii se opun lansării criptomonedei Facebook Libra, din cauza lipsei reglementărilor

Liderii financiari ai celor mai mari economii din lume nu cred că moneda virtuală dezvoltată de Facebook este gata de lansare. Marți, aceștia vor publica o declarație prin care anunță că se opun lansării până când criptomoneda va fi reglementată corespunzător.  
Facebook Libra

Facebook a anunțat planurile ambițioase de a lansa o monedă globală digitală anul trecut, promovându-și avantajele potențiale față de criptomonedele tradiționale. Totodată, compania a promis și că trimiterea de bani pe tot globul este la fel de ușoară ca mesajele text și mai ieftină decât majoritatea transferurilor bancare internaționale.

Cu miliarde de utilizatori din întreaga lume, Facebook Libra ar putea chiar să depășească guvernele și băncile centrale, ajutându-i totodată și pe cei 1,7 miliarde de oameni fără un cont bancar să intre în sistemul financiar global.

Liderii financiari ai celor mai puternice economii din lume avertizează că, fără o supraveghere și o reglementare adecvată, Facebook Libra ar putea submina stabilitatea financiară, protecția consumatorilor, confidențialitatea, impozitarea sau securitatea cibernetică. Ca să nu mai vorbim de spălarea banilor, finanțarea terorismului și proliferarea și integritatea pieței.

„La lansare, Libra va avea 100 de organizații autorizate. Visa, Mastercard MA -1,8%, Uber UBER -1,9%, Vodafone și Spotify se numără printre companiile fondatoare ale Asociației Libra”, potrivit Forbes Technology Council.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii