FacebookTwitterLinkedIn

Profitul net consolidat al Grupului Financiar Banca Transilvania a fost, în primele șase luni ale anului, de 942,3 milioane de lei, din care cel al băncii a fost de 848 milioane de lei. Subsidiarele şi participațiile de capital au contribuit cu peste 94 milioane de lei la profitabilitatea Grupului BT.

În perioada ianuarie – iunie a anului curent Banca Transilvania se remarcă mai ales prin creşterea solidă a creditării, fiind acordate peste 100.000 de împrumuturi companiilor şi persoanelor fizice. Creditele acordate companiilor în perioada menționată au atins valoare de 4,7 miliarde lei. Activele Grupului BT au ajuns la 81,6 miliarde lei la finalul semestrului, creditele au crescut până la 39,3 miliarde lei, iar depozitele clienţilor au ajuns la 67,4 miliarde lei, din care 47,2 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 20,2 miliarde lei, ale persoanelor juridice.

“A fost o perioadă dinamică, cu volume în creștere, ceea ce ne-a permis să obținem venituri bune în condițiile unor comisioane reduse. Ritmul creșterii depozitelor, creditelor și operațiunilor arată încrederea clienților persoane fizice și IMM în BT. Rezultatele primului semestru pregătesc terenul pentru planurile mari pe care le avem în perioada următoare.”  –  declară Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Taxa pe activele BT, aferentă primului semestru din acest an, este de 90.502 mii lei, iar banca precizează că o va plăti până în 25 august.

Soldul creditelor Grupului Financiar BT a crescut cu 4% față de finalul anului trecut. Peste 14.000 de credite au fost acordate de companiile Grupului BT în primul semestru din 2019, în valoare de 480 milioane lei.

BT are 64,07% capital românesc, peste 30.000 de acționari direcți persoane fizice și peste 7 milioane de acționari indirecți prin intermediul fondurilor de pensii.