Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Bani și Investiţii |
|

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) a aprobat 32 de noi proiecte în valoare de peste 1 miliard de euro

Consiliul guvernatorilor al Black Sea Trade & Development Bank (BSTDB) a ținut a 22-a reuniune anuală, sub președinția Ucrainei. Întâlnirea a avut loc prin teleconferință, pentru a respecta măsurile de protecție în contextul pandemiei de Covid-19.
 aboneaza-te
BSTDB

Consiliul guvernatorilor al Black Sea Trade & Development Bank (BSTDB) a ținut a 22-a reuniune anuală, sub președinția Ucrainei. Întâlnirea a avut loc prin teleconferință, pentru a respecta măsurile de protecție în contextul pandemiei de Covid-19.

Consiliul guvernatorilor a evaluat activitățile operaționale ale Băncii și a aprobat situațiile financiare din 2019. Acesta a fost primul an în care a fost implementată strategia pe termen mediu a BSTDB și planul de afaceri pentru anii 2019-2022, care vizează extinderea substanțială a activității și a impactului de dezvoltare al operațiunilor Băncii. Pe parcursul anului, Banca și-a depășit țintele de afaceri și a atins un nivel record al activităților operaționale noi pe o piață foarte competitivă.

Consiliul de administrație al Băncii a aprobat 32 de noi proiecte, în valoare totală de peste 1 miliard de euro, o creștere de aproape 87% față de nivelurile din 2018. Noile angajamente (operațiuni semnate) au crescut cu 36%, până la un total de peste 842 milioane EUR. Valoarea deconturilor a ajuns la 872 milioane EUR, cu o creștere de 52% față de 2018. Portofoliul de operațiuni al Băncii la sfârșitul anului a depășit 1,85 miliarde EUR. Banca a înregistrat un venit net pentru al 16-lea an consecutiv, pe care Consiliul a decis să îl aloce rezervei și excedentului general, pentru a sprijini activitățile operaționale ale Băncii.

Consiliul guvernatorilor a sprijinit cursul de acțiune al Băncii în cadrul crizei actuale de coronavirus, de a prioritiza asistența în ceea ce privește măsurile de urgență luate de statele membre, pentru a minimiza impactul pandemiei și a stimula redresarea economică a sectoarelor cele mai afectate, inclusiv sănătatea și altele infrastructuri esențiale, precum și sectorul IMM din regiune.

Consiliul a decis că Președinția Consiliului guvernatorilor pentru cea de-a 23-a reuniune anuală a BSTDB, din 2021, va fi preluată de Albania, iar guvernatorii pentru Republica Armeană și Republica Azerbaidjan vor deține vicepreședinția Consiliului guvernatorilor. Banca va analiza posibilitatea de a organiza evenimentele anuale la Odessa, Ucraina până la sfârșitul acestui an, în funcție de evoluția pandemiei.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii