FacebookTwitterLinkedIn

Banca Naţională a României (BNR) a lansat luni, în circuitul numismatic, o monedă din argint cu tema „Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”. Tirajul pentru această monedă este de 5.000 piese.

Aversul monedei prezintă turlele Catedralei Mitropolitane Ortodoxe şi Palatul Culturii din Timişoara, stema României, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2023″.

Reversul monedei prezintă clădiri din Piaţa Unirii din Timişoara, Domul Romano-Catolic, stema oraşului şi inscripţiile „TIMISOARA” şi „CAPITALA EUROPEANA A CULTURII”.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 460 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate, informează Agerpres.

Monedele din argint cu tema Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale BNR.