FacebookTwitterLinkedIn

Cel mai mare motor de căutare din China, Baidu Inc, planifică să lanseze în luna martie un serviciu de chatbot AI –  artificial intelligence – similar cu ChatGPT al OpenAI, potrivit Reuters.

Compania de tehnologie planifică să lanseze serviciul ca o aplicație de sine stătătoare și să o integreze treptat în motorul său de căutare, potrivit surselor Reuters. 

Tehnologia ChatGPT funcționează prin învățarea unei cantități imense de date și astfel poate da răspunsuri prompte, similare cu cele ale unui om, însă oferind informație complexă, întocmai ca un motor de căutare. Poate chiar să livreze această informație în stilul unui scriitor. 

În China, chatbot-urile se concentrează în prezent pe interacțiunea socială, în timp de ChatGPT are performanțe mai bune la sarcinile din profesional, cum ar fi programarea sau scrierea de eseuri.

Baidu planifică să introducă rezultate generate de chatbot atunci când utilizatorii fac cereri de căutare, în loc să ofere doar link-uri, potrivit sursei Reuters.

Baidu a declinat să comenteze aceste planuri.

Microsoft Corp are o investiție de $1 miliard în OpenAI din San Francisco și planifică să investească în continuare, potrivit Reuters. Compania lucrează la adăugarea de software de generare de imagini în portofoliul OpenAI – mai ales în motorul de căutare Bing, într-o nouă provocare pe care o adresează lui Alphabet Inc și lui Google.

Motorul de căutare din Beijing, Baidu, a investit de asemenea mult în tehnologie AI, inclusiv în servicii cloud, în cipuri și în șofat autonom, ca parte a strategiei sale de diversificare a surselor de venit. La o conferință a dezvoltatorilor software de luna trecută Baidu a prezentat trei “creatori” care funcționează pe bază de AI și cărora tehnologia le permite să joace roluri de scenarist, ilustrator, editor sau animator.