FacebookTwitterLinkedIn

Grupul BA Glass, producător de ambalaje din sticlă și singurul producător de recipiente de acest tip din România, va investi în următorii cinci ani peste 1 miliard de euro în cele 12 fabrici ale sale. Din total, 150 de milioane de euro vor fi investite în România.

„Această nouă investiție va aduce o capacitate suplimentară pentru clienții noștri și estimăm că va fi disponibilă în ultimul trimestru al acestui an”, a spus Sandra Santos, CEO al BA Glass.

Compania a achiziționat în urmă cu șase ani o fabrică în București și deservește industria alimentară și a băuturilor.

Grupul investește în prezent aproape 70 de milioane de euro într-un nou cuptor de sticlă de ultimă generație în București și într-un nou depozit de 25.000 de metri pătrați, acesta urmând a fi extins până la 55.000 de metri pătrați.

Noile echipamente și nivelul superior de digitalizare necesită competențe diferite, dar în același timp vor îmbunătăți mult condițiile de lucru pentru angajații BA Glass.

Compania angajează și pregătește deja oameni pentru a face echipa din București capabilă să adopte această tehnologie.

„Totodată, avem deja un proiect pentru construirea unui alt cuptor, de capacitate mai mare, tot în București, acesta urmând să fie gata în 2025”, a adăugat Santos.

Această nouă etapă de investiții va extinde capacitatea de producție a companiei în sud-estul Europei și totodată va crea noi locuri de muncă.

În prezent, în București, grupul BA Glass produce circa 2 milioane de recipiente din sticlă pe zi, iar obiectivul grupului este să își dubleze capacitatea de producție în următorii trei ani.